...

: Bio

Andreas Goetze (bas-bariton) studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Frans Huijts, bij wie hij reeds sinds 2004 privé-zanglessen volgde. Ook volgde hij tijdens zijn studie masterclasses bij o.a. Carolyn Watkinson, Roberta Alexander en John Dawson.

Op dit moment wordt hij gecoacht door Rudolf Piernay, Brian Masuda en Henk Neven. Bij Rudolf Piernay nam hij meerdere seizoenen deel aan een masterclass in de zomer, bij het European Music Institute Vienna in Wenen.

Als solist zong Andreas in vele grote oratoria. Zo was hij o.a. te horen in de Matthäus Passion, de Johannes Passion, de Hohe Messe, het Weihnachts Oratorium en het Magnificat van Bach, de Messiah van Händel, het Stabat Mater van Dvořák en Haydn en het Requiem van Fauré.

Op het operatoneel was Andreas solistisch te horen als Bartolo en Antonio in Mozarts Le nozze di Figaro in een coproductie van de Dutch National Opera Academy en het NJO o.l.v. Richard Egarr. Dit jaar trad hij op met operagroep The Fat Lady als Sprecher en Geharnischte Mann in Die Zauberflöte. Hij treedt op dit moment tevens regelmatig op als Sarastro in een verkorte versie van Die Zauberflöte met Bold Opera On the Move, waar hij eerder de rol van Figaro vertolkte in Le nozze di Figaro. Bij Opera2day was hij eerder understudy voor de rol van Masetto en Commendatore in Mozarts Don Giovanni. Hij werkte met vele dirigenten, waaronder Roy Goodman, Philip Pickett en Hans Leenders.

Sinds 2017 treedt hij regelmatig op met het koor van Opera Vlaanderen. Zo zong hij dit voorjaar in een herneming van een gelauwerde productie van Wagners Parsifal en zal hij ook volgend jaar zijn opwachting maken in drie producties.

Andreas heeft een ruime ervaring als ensemblezanger. Hij zingt in het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus o.l.v. Wiecher Mandemaker en verleende o.a. zijn medewerking aan projecten met De Nederlandse Bachvereniging en Cappella Amsterdam. Ook zingt hij regelmatig in kleine ensembles, zoals Música Temprana o.l.v. Adrián Rodriguez Van der Spoel. Met het laatstgenoemde ensemble werkte hij mee aan een cd-opname van de beroemde Misa Criolla, uitgebracht in 2014.